– بیمه باربری
– دریافت و ارسال بار بدون مشارکت مشتری
– آماده سازی بار برای حمل و نقل
– تهیه مستندات حمل (CMR-TIR Carnet – Waybill)
– حمل و نقل جاده ای در تمام شهرها و کشورها (کانتینر با بار کامل FCL)
– ترخیص کالا از گمرک
خدمات مشاوره ی بازرگانی و حمل و نقل
مشاوره بازرگانی به مجموعه‌ای از خدمات مشاوره‌ای اطلاق می‌شود که به کسب‌وکارها و شرکت‌ها کمک می‌کند تا فعالیت‌های تجاری خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. این خدمات شامل ارائه راه‌کارهایی برای بهبود عملکرد بازرگانی، بهینه‌ سازی سیستم‌های مدیریتی، ارزیابی و بررسی تولیدات و محصولات، طراحی و اجرای برنامه‌های بازاریابی و تبلیغاتی و دیگر خدمات مرتبط با حوزه بازرگانی و تجارت هستند. با توجه به اهمیت بازارهای جهانی و تغییرات پیوسته در حوزه تجارت بین‌المللی، مشاوره بازرگانی به عنوان یکی از خدمات مهم و ضروری تلقی می‌شود که کسب ‌وکارها و شرکت‌ها برای رشد و پیشرفت خود در بازارهای جهانی و در زمینه واردات و صادرات، نیازمند آن هستند. به همین دلیل، استفاده از خدمات مشاوره بازرگانی می‌تواند برای کسب‌وکارها و شرکت‌ها به خصوص در مواردی همچون توسعه کسب‌وکار، ارتقای کیفیت محصولات و خدمات، افزایش راندمان و پیشرفت در بازارهای خارجی و در نهایت کسب سود بیشتر، بسیارمفید واقع شود
انبارداری:
خدمات انبارداری در حوزه حمل و نقل بین المللی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. این خدمات به طور کلی شامل فعالیت‌های مدیریت و کنترل انبارها و انبارداری انواع کالا ها می‌شوند که در فرآیند حمل و نقل بارها و کالاها از منبع تولید تا مقصد نهایی نقش مهمی دارند. در زیر به برخی از خدمات انبارداری در حمل و نقل بین المللی اشاره خواهیم کرد:
1. مدیریت انبار: این خدمت شامل مدیریت عملیات روزانه انبار، نگهداری و مدیریت موجودی کالاها، مکان‌یابی دقیق کالاها در انبار، ترتیب دهی منطقی و بهینه کالاها و مانیتورینگ سیستم‌های انبارداری است.
2. بررسی و بازرسی کالاها: در فرآیند حمل و نقل بین المللی، بررسی و بازرسی کالاها در انبارها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این خدمت شامل بررسی کیفیت و تعیین صحت کالاها، بررسی بسته بندی و برچسب‌گذاری، بررسی مدارک و مجوزهای لازم و همچنین انجام آزمایش‌های فنی و آزمایشگاهی است.
3. برنامه‌ریزی و اجرای عملیات بارگیری و تخلیه: این خدمت شامل برنامه‌ریزی و مدیریت عملیات بارگیری و تخلیه کالاها از وسایل حمل و نقل مختلف می‌شود. این فرآیند شامل ترتیب و تنظیم محموله در انبارها، بررسی و تأیید مستندات مربوطه، بررسی تجهیزات و نصب بسته بندی مناسب است.
4. خدمات بسته بندی و برچسب‌گذاری: در حمل و نقل بین المللی، بسته بندی و برچسب ‌گذاری مناسب کالاها بسیار حائز اهمیت است. این خدمت شامل انتخاب و استفاده از مواد بسته بندی مناسب، بسته بندی کالاها در قوانین بین المللی و محلی، برچسب‌گذاری صحیح و دقیق کالاها و تهیه مستندات مربوطه است.
5. مدیریت و کنترل موجودی: در خدمات انبارداری بین المللی، مدیریت و کنترل موجودی کالاها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این خدمت شامل ثبت و مانیتورینگ موجودی کالاها، بروزرسانی سیستم‌های مدیریت موجودی، انجام عملیات ترمیم و تعمیر کالاها و انجام عملیات بازشماری و تأیید موجودی است.
6. خدمات نگهداری و حفظ کالاها: خدمات نگهداری و حفظ کالاها در انبارها در حمل و نقل بین المللی نقش بسیار مهمی دارند. این خدمت شامل حفظ شرایط مناسب دمایی، رطوبتی و محیطی کالاها، کنترل آفات و آلودگی‌های زیستی، مدیریت و کنترل ذخیره‌سازی و مدیریت ریسک‌های مرتبط با نگهداری کالاها است.
استفاده از خدمات انبارداری در حمل و نقل بین المللی کمک می‌کند تا عملیات لجستیک بهبود یابد، موجودی کالاها بهینه شود، کنترل کیفیت بهبود یابد و هزینه‌ها کاهش یابد. این خدمات با توجه به نوع کالاها و نیازهای مشتریان متنوعی ارائه می‌شوند و نقش مهمی در صحت و سلامت حمل و نقل بین المللی ایفا میکند.
در زمینه انبارها، برخی از انواع رایج آن به شرح زیر هستند:
1. انبارهای عمومی: این انبارها برای نگهداری کالاهای عمومی و گسترده‌ای استفاده می‌شوند. آنها معمولاً در مناطق صنعتی قرار دارند.
2. انبارهای سردخانه: این انبارها برای نگهداری کالاهایی که نیاز به شرایط دمایی خاص دارند، مانند مواد غذایی فریز شده یا داروها، استفاده می‌شوند. آنها با سیستم‌های خنک‌کننده و کنترل دما تجهیز شده‌اند.
3. انبارهای مسقف: این نوع انبارها برای نگهداری کالاهای خشک استفاده می‌شوند، مانند لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی و مواد اولیه صنعتی. آنها معمولاً دارای سیستم‌های تهویه هوا و رطوبت مناسب هستند.
4. انبارهای اختصاصی: این انبارها برای نیازهای خاص، صنایع خاص طراحی و ساخته می‌شوند. این انبارها به انبارهای تحت کلید گمرک نیز شناخته میشوند. یعنی یک کلید آن در اختیار صاحب کالا و کلید دیگر آن در اختیار گمرک میباشد. این انبارها باید تحت نظارت نزدیکترین گمرک رسمی فعالیت کنند. مدت نگهداری کالا در این انبارها را گمرک ایران تعیین میکند. معمولا این انبارها برای صاحبان کالایی ایجاد میگردد که دارای حجم قابل توجهی از محموله در سال هستند.
5. انبارهای روباز: انبارهایی که مسقف نبوده و کالاها در شرایط آب و هوایی مناسب در آن نگه داری میشوند. مانند انبارهای ذخیره سازی گوگرد و …
شرکت حمل و نقل بین المللی آساترابرشرق با در اختیار داشتن انبارهایی جهت دپو کردن کالای شما در مشهد، تهران، بندر عباس ونیز با در اختیار داشتن تیم حرفه ای و آموزش دیده، تمامی خدمات مربوط به انبارداری کالای شما را به بهترین نحو ممکن انجام میدهد.
بسته بندی
بسته‌بندی کالاها یکی از مراحل حیاتی در حمل و نقل بین‌المللی است که اهمیت بسیاری دارد. بسته‌بندی مناسب، به کالاها امکان می‌دهد در طول مسیر حمل و نقل از آسیب‌ها و خسارات جلوگیری کرده و از سلامت آنها در حین حمل اطمینان حاصل کند.
موارد زیر در بسته بندی کالا بسیار حائز اهمیت هستند:
۱.استفاده از مواد با کیفیت: انتخاب مواد بسته‌بندی مناسب و با کیفیت برای کالاها امری حیاتی است. مواد بسته‌بندی باید مقاوم در برابر ضربه، فشار، رطوبت و دما باشند تا کالاها را در مقابل شرایط مختلف محافظت کنند.
۲.اندازه و ابعاد مناسب: بسته‌بندی باید به اندازه و ابعاد کالاها بسیار نزدیک باشد. استفاده از جعبه‌ها و بسته‌هایی که به اندازه کالاها مناسب باشند، از جمله مواردی است که از خرابی یا خسارت به کالاها در طول مسیر حمل و نقل جلوگیری می‌کند.
۳.برچسب‌گذاری صحیح: برچسب‌ها و مارکینگ‌ها در بسته‌بندی کالاها بسیار مهم هستند. باید برچسب‌ها شامل اطلاعاتی مانند نام و آدرس فرستنده و گیرنده، نوع کالا، تاریخ بسته‌بندی و تاریخ انقضا (در صورت لزوم) باشند. این موضوع در مورد کالای های خاص و خطرناک از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
۴.حفاظت در برابر خرابی و لغزش: در هنگام بسته‌بندی، باید از موادی مانند فوم‌ها و حفاظت‌کننده‌های شکستنی استفاده کرد تا در صورت وقوع ضربه، کالاها حفظ شده و از خرابی و لغزش جلوگیری شود.
۵.رعایت قوانین و مقررات: در حمل و نقل بین‌المللی، بسته‌بندی کالاها باید با قوانین و مقررات کشورهای مبدأ و مقصد هماهنگ باشد.
به طور کلی بسته بندی ها به سه دسته، بسته بندی اولیه (واحد کالا)، بسته بندی ثانویه (بسته بندی برای توزیع) و بسته بندی برای حمل (واحد بار) طبقه بندی میشوند. بسته بندی اولیه همان است که به دست مصرف کننده نهایی میرسد. در واقع این نوع بسته بندی از نظر تولید کننده بسته بندی نهایی و از دید مصرف کننده بسته بندی اولیه به شمار میرود. از انواع بسته بندی های اولیه میتوان به قوطی فلزی، قوطی مقوایی، قوطی پلاستیکی، تیوپ، شیشه، کیسه و گونی، پاکت، سیلندر، سطل و گالن اشاره کرد.
این نوع بسته بندی برای محافظت و یک کاسه کردن (یکپارچه) تعدادی از کالاها مورد استفاده قرار میگیرد و صرفا بین تولید کننده و توزیع کننده در جریان است (یعنی از انبار تولید کنندگان تا عرضه کنندگان).
از انواع بسته بندی ثانویه میتوان به کارتن، صندوق چوبی، کلاف، رول، بشکه و عدل اشاره کرد:
سومین نوع بسته بندی برای حمل و نقل است. این نوع بسته بندی عموما ارتباطی به خریدار و فروشنده ندارد و جهت حمل و نقل بین المللی انجام میپذیرد. انواع آن عبارتند از کانتینر، پالت، قفس، صندوق، بندل، جامبوبگ، رول ، عدل.
همانطور که گفته شد بسته بندی نقش بسیار با اهمیتی در پروسه حمل و نقل ایفا میکند و امروزه به یک تخصص تبدیل گردیده و شرکتهایی در این موضوع به صورت کاملا حرفه ای فعالیت میکنند.
شرکت حمل و نقل بین المللی آساترابر شرق با در اختیار داشتن نیروهایی کارآزموده، با تجربه و متخصص بسته بندی انواع کالاها از جمله لوازم منزل شما را با بهترین روش به خصوص در شهرهای مشهد و تهران انجام میدهد. اما بحث حمل و نقل لوازم منزل موضوعی است که علاوه بر دانش تخصصی و نیروهای کارآزموده به تجربه عملی نیز نیازمند است. تنها در سال گذشته شرکت حمل و نقل بین المللی آساترابر شرق بیش از ۴۰۰ تجربه موفق در زمینه صادرات و واردات لوازم منزل به سراسر دنیا از جمله ترکیه، ایتالیا، کانادا، اسپانیا، آمریکا، مالزی، استرالیا و … داشته که رضایت مشتریان خود گواه بر کیفیت کار ما بوده است. کارشناسان ما ابتدا از محل منزل شما بازدید به عمل آورده و پس از بازدید میدانی نسبت به طبقه بندی لوازم شما اعم از حساس- خیلی حساس اقدام نموده و طی نامه ای کتبی مشاوره های لازم در این رابطه را به شما خواهند داد. سپس کارشناسان ما بهترین مسیر حمل و نقل به کشور مقصد را برای شما بیان کرده و مزایا و معایب آن را تشریح مینماید. شماره گذاری وسایل شما، بسته بندی ویژه برای برخی لوازم همچون پیانو، آینه، مبل پایه استیل و …..، استفاده از صندوق های چوبی و …. حسب نوع وسیله شما به بهترین نحو ممکن انجام خواهد شد. همچنین مهار لوازم شما در وسیه حمل (کامیون-کانتینر) یکی دیگر از وظایف ماست.

بیمه
بیمه باربری یک نوع بیمه است که در زمینه حمل و نقل بارها باید انجام ‌شود. هدف اصلی این بیمه، پوشش دادن هزینه‌ها و خسارات محتملی است که در صورت وقوع حادثه‌ها و ریسک‌های مختلف برای بارها و کالاها در طول مسیر حمل و نقل به وجود می‌آید.
بیمه باربری به عنوان یک ابزار مهم در صنعت حمل و نقل و لجستیک، برای حفظ امانت بار و جلوگیری از مسئولیت‌های مالی ناشی از خسارات به بارها استفاده می‌شود. شرکت حمل و نقل بین المللی آساترابرشرق در کنار انجام امور حمل و نقل به عنوان آیتم اصلی امور قادر به انجام امور بیمه نیز می باشد . این بیمه شامل چندین نوع پوشش می‌شود که به برخی از آنها می‌توان به شرح زیر اشاره کرد:
1. بیمه بارها در حین حمل و نقل: این نوع بیمه شامل پوشش خسارات ناشی از حوادث رانندگی، سانحه‌های جاده‌ای، حادثه دریایی یا هوایی و حوادث دیگر در طول مسیر حمل و نقل بار می‌شود.
2. بیمه ضرر و زیان به بار: این نوع بیمه پوشش خسارت‌های احتمالی به بارها را از جمله آسیب‌های فیزیکی، خسارت‌های ناشی از نقص بسته‌بندی و حادثه در ترمینال و انبارها فراهم می‌کند.
3. بیمه خسارت به شخص ثالث: این نوع بیمه در صورت وقوع حادثه‌ای که به شخص ثالث (غیر از حامل بار) خسارت وارد می‌کند، جبران خسارت‌ها و هزینه‌های مربوطه را پوشش می‌دهد.
4. بیمه انتقال بارها: این نوع بیمه برای پوشش ریسک‌های مربوط به فرآیند بارگیری، تخلیه و انتقال بارها می‌باشد و از جمله بیمه‌هایی است که صاحبان ناوگان حمل و نقل معمولاً برای حفاظت از دارایی‌های خود انجام می‌دهند شرکت حمل ونقل بین المللی بارمان ترابر با ارائه ی خدمات بیمه ای به شما این اطمینان را می دهند که خسارت های ناشی از حمل ونقل در طی مسیر را جبران کند .
اهمیت بیمه باربری در حمل و نقل بین‌المللی و داخلی بارها به خصوص بارهای گرانبها و حساس به خسارت است. این بیمه به مدیران حمل و نقل و مالکان بارها امکان می‌دهد تا در صورت وقوع حادثه‌ای بتوانند خسارات مالی ناشی از آن را جبران کنند و از آسیب به اعتبار و قابلیت خدمت‌رسانی به مشتریان جلوگیری کنند..
انواع بیمه های باربری ( بر اساس مبدا حمل ):
• بیمه باربری وارداتی :
مبدا بیمه نامه وارداتی در خارج و مقصد آن داخل کشور می باشد .
• بیمه باربری صادراتی :
مبدا بیمه نامه صادراتی داخل و مقصد آن در خارج از کشور می باشد .
• بیمه باربری ترانزیت :
بیمه باربری ترانزیت عبوری که مبدا و مقصد آن در خارج از کشور میباشد و محموله صرفا در مسیر حمل از داخل کشور عبور میکند ، در صورت عدم عبور از داخل کشور بیمه ترانزیت غیر عبوری نام دارد .
• بیمه باربری داخلی :
مبدا و مقصد هر دو در داخل کشور هستند ، بیمه نامه تابع قوانین داخلی بوده و خسارت های ناشی از آتش سوزی و حوادث وسیله نقلیه حامل کالا پوشش داده میشود، همچنین در صورت موافقت بیمه گر با پرداخت حق بیمه اضافی خطراتی همچون سرقت کلی محموله با وسیله حمل ،خسارت های ناشی از تخلیه و بارگیری ، روغن زدگی ، ریزش ،شکست ،خسارت های وارده به کالا به دلیل مجاورت با کالاهای دیگر و سیل و یا سایر خطرات را میتوان به پوشش های بیمه نامه اضافه کرد .
انواع شرایط یا کلوز های بیمه باربری :
به دلیل وجود خطرهای متنوع در طول مسیر حمل و مشخص شدن تعهدات شرکت بیمه مجموعه شرایط یا کلوزهایی در سطح بین الملل به شرح زیر طراحی شده که مورد قبول همه شرکت های بیمه در سراسر جهان است . افراد با توجه به نوع کالا و خطراتی که ممکن است کالای آنها را در مسیر حمل تهدید کند میتوانند هر یک از چهار حالت یا کلوز زیر را انتخاب کنند . همچنین بیمه گذاران محترم با توجه به نوع کالا و خطراتی که کالا را در طول مسیر حمل تهدید میکند میتوانند خطرات خاص و مورد نظر خود را علاوه بر کلوزهای استاندارد B و C از بیمه گر درخواست نمایند .به عنوان مثال درخواست پوشش عدم تحویل (non delivery) علاوه بر کلوز استاندارد C
خطرات بیمه شده در شرایط c عبارتند از :
آتش سوزی ، انفجار ، به گل نشستن کشتی ، غرق ، واژگونی یا از ریل خارج شدن وسیله حمل زمینی ، تصادم با اجسام خارجی ، تخلیه کالا در بند اضطراری ، زیان همگانی ، تفدیه و به دریا انداختن کالا ، سهم الشراکه بیمه گذار از زیان همگانی و هزینه های نجات .
خطرات بیمه شده در شرایط B عبارتند از :
کلیه خطرهای بیمه شده تحت شرایط C ، به انضمام خطرهای زلزله ، آتشفشان ، صاعقه ، به دریا افتادن کالا از کشتی ، آبدیدگی از آب شور و شیرین در نتیجه ورود آب دریا ، دریاچه یا رودخانه به شناور ، وسیله حمل و زمینی ، کانیتنر و انبار کالا و تلف کلی هر بسته کامل از کالا حین بارگیری یا تخلیه از شناور .
خطرهای بیمه شده در شرایطA عبارتند از :
در این نوع بیمه کلیه خطرهایی که حین حمل محمولات را تهدید می کنند تحت پوشش قراردارند ، به جز استثنائات ذکر شده در شرایط
Aخطرهای بیمه شده در بیمه نامه های باربری داخلی :
دراین نوع بیمه معمولاً خطرهای تصادف ، تصادم وسیله نقلیه و آتش سوزی روی وسیله نقلیه بیمه می گردند .
با موافقت بیمه گر و بیمه گذار میتوان خطرهای بارگیری و تخلیه، پرت شدن محموله از روی وسیه حمل، سرقت، برخورد محموله با اجسام خارجی، زلزله، سیل، انفجار و صاعقه را نیز بیمه نمود.
استثنائات با شرایط C , B :
عمد بیمه گذار، کسری و فرسودگی عادی کالا خسارت ناشی از نامناسب بودن بسته بندی، بارچینی نامناسب، عیب ذاتی، خسارت ناشی از تأخیر حتی اگر تأخیر در اثر وقوع خطر بیمه شده بوجود آمده باشد، ورشکستگی مالکان، مدیران یا اجاره کنندگان کشتی، اعمال عمدی اشخاص، خسارت ناشی از سلاح هائی که با انرژی اتمی کار میکنند، عدم قابلیت دریانوردی کشتی جنگ، جنگ داخلی، انقلاب، شورش، تصرف، ضبط، توقیف، مین، اژدر یا سایر سلاح های جنگی مترو که، اعتصاب تعطیل کار، بلوا اغتشاشات داخلی و اعمال تروریستی .
استثنائات بیمه نامه با شرط A :
استثنائات بیمه نامه با شرط A همانند استثنائات با شرط C,B است با این فرق که در شرایط A « اعمال عمدی اشخاص » جزء استثنائات قرارندارد .
استثنائات بیمه نامه باربری داخلی :
عمد بیمه گذار و کارکنان و نمایندگان وی، فساد محموله به دلیل تأخیر در حمل، جنگ جنگ داخلی، انقلاب قیام، شورش، اعتصاب، توقیف، ضبط، مصادره اموال، واکنش های هسته ای آلودگی مربوط به تشعشعات هسته ای رادیو اکتیو، حمل مواد منفجره، حمل فلزات و سنگ های قیمتی و عتیقه جات، پول و اسناد و اوراق بهادار، آثار هنری .
مدت بیمه در شرایط C,B,A :
شروع بیمه از لحظه بارگیری کالا در مبداً مندرج در بیمه نامه، خاتمه آن به محض تحویل کالا به انبار نهائی و یا در مورد حمل دریایی ۶۰ روز پس از تخلیه کالا از کشتی. در مورد حمل زمینی ۶۰ روز پس از ورود کالا به گمرک مرزی کشور مقصد. در مورد حمل هوایی ۳۰ روز پس از نشستن هواپیما در فرودگاه کشور مقصد هرکدام که زودتر اتفاق افتد خاتمه می‌¬یابد.
در مورد حمل داخلی ۸ روز پس از رسیدن کالا به مؤسسه حمل و نقل در مقصد و یا به محض رسیدن کالا به انبار بیمه گذار هر کدام که زودتر اتفاق افتد .
انواع الحاقیه :
• الحاقیه افزایش یا کاهش مبلغ بیمه شده
• الحاقیه تمدید مدت اعتبار بیمه نامه
اگر به عللی بیمه گذار نتواند در مدتهای مذکور در بیمه نامه کالای بیمه شده را از گمرک ترخیص نماید قبل از انقضای مدت مذکور میتواند درخواست تمدید اعتبار بیمه نامه را نماید ، بنابراین مدت اعتبار بیمه به شرطی قابل تمدید است که اولاً کالا به مقصد تعیین شده در بیمه نامه نرسیده باشد ، ثانیاً درخواست تمدید از سوی بیمه گذار قبل از انقضای اعتبار بیمه نامه باشد .
• الحاقیه ابطال بیمه نامه
• الحاقیه اصلاحی
وظیفه ‌بیمه ‌گذار در ارائه اطلاعات به ‌بیمه ‌گر
‌بیمه‌گذار موظف است کلیه اطلاعات راجع به حمل کالا شامل موراد زیررا ارائه دهد :
مشخصات کامل کالا
تعداد دفعات حمل کالا
مشخصات وسیله حمل کالا (یا وسایل حمل در صورت حمل و نقل ترکیبی).
حداکثر ارزش کالا در هر حمل
تاریخ حرکت کالا
بهای هر قسمت از محموله بیمه شده قبل یا بلافاصله بعد از حمل
حداکثر ارزش کالا قبل از ورود وسیله حمل به مقصد را به ‌بیمه‌گر اعلام نماید